Concurrentiebeding
Als werknemer bent u in principe gebonden aan het concurrentiebeding indien dat is opgenomen in uw arbeidsovereenkomst. Het zich niet houden aan het concurrentiebeding kan grote gevolgen hebben. Maar hoe zit het dan met de belangen van de werknemer in vergelijking met de belangen van de werkgever.
Het concurrentiebeding is een afspraak tussen een werkgever en werknemer waarbij voor de werknemer beperkingen gelden in de wijze waarop hij na het einde van de arbeidsovereenkomst werkzaam mag zijn. Meestal bevat het beding een omschrijving van de werkzaamheden die de werknemer na het einde van de arbeidsovereenkomst niet mag verrichten. De beperking kan een bepaald gebied en/of een bepaalde tijdvak betreffen.
Indien een werknemer een concurrentiebeding overtreedt door na het dienstverband concurrerende werkzaamheden uit te voeren, heeft de voormalig werkgever de mogelijkheid naar de rechter te stappen om staking van de werkzaamheden en schadevergoeding te eisen. Toch heeft u als werknemer in een aantal gevallen zeker een reële kans om een dergelijk beding te matigen.
Dijkstra Juridisch Advies kan u hierbij vanzelfsprekend ondersteunen.

Laatste nieuws
Wet werk en zekerheid
De huidige ‘flexwet’ (officieel de Wet Flexibiliteit en Zekerheid) komt uit 1999. Deze wet heeft de afgelopen jaren voor meer flexibiliteit op de arbeidsmarkt gezorgd en wordt per 1 januari 2015 opgevolgd door nieuwe wetgeving op grond van de Wet werk en zekerheid. De...
Ontslagrecht in het nieuws
Als de Eerste en Tweede Kamer ermee instemmen, komt er één eenduidig ontslagstelsel met lagere ontslagvergoedingen (van een kwart maandsalaris per gewerkt dienstjaar met een maximum van 6 maanden). Ook komt er een individueel recht op scholing bij ontslag,...